fbpx
  • (+30) 6956305070
  • info@topwedding.gr

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις στη μουσική του γάμου σου

Μα, να τα κανονίζεις όλα για μήνες: εκκλησία, χώρο δεξιώσεων, νυφικό, μπομπονιέρες, ανθοστολισμό, βέρες, να έχεις επιβιώσει από τον εφιάλτη του πλάνου των τραπεζιών και όλα να χαλάσουν από την κακή επιλογή στην μουσική του γάμου σου ;

Για να μην γίνει ο γάμος σου μια ακόμη ιστορία μεταξύ τύρου και αχλαδιού, για το “πόσο τέλεια ήταν όλα, εκτός από τη μουσική”, ιδού μερικά πολύ χρήσιμα tips:

Η μουσική που θα ακούν οι καλεσμένοι όση ώρα θα περιμένουν να φτάσει το ζευγάρι στο χώρο της δεξίωσης

Το πάρτι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και υπάρχουν καλεσμένοι που είναι τόσο χαρούμενοι με το γάμο που μόλις τελέστηκε, και άλλοι που σκέφτονται μόνο πότε θα’ρθει το φαγητό (ναι, στην Ελλάδα ζούμε, υπάρχουν και τέτοιοι). Άρα το ζητούμενο είναι η μουσική να είναι χαλαρή και ευχάριστη, δίχως ιδιαίτερη ένταση, για να καλύψει όλες τις ανάγκες της στιγμής. Σκεφτείτε κάτι σε ένα γλυκό, μελωδικό ήχο όπως Nouvelle Vague και Buena Vista Social Club και το έχεις.

Η στιγμή που φτάνει το ζευγάρι στο πάρτι

Σε αυτό το σημείο η μουσική θα πρέπει να είναι χαρούμενη, λόγω της περίστασης, και δυναμική για να τονίσει το γεγονός πως φτάνουν τα “πρόσωπα της ημέρας” και να σημάνει την έναρξη του πάρτι. Αν έχεις ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι με τον αγαπημένο σου, ακόμα κι αν είναι heavy metal, διάλεξε αυτό. Μια καλή επιλογή είναι να αναζητήσεις κάποιο κομμάτι μέσα από τα pop hits της εποχής. Για παράδειγμα, πέρσι βρέθηκα σε ένα γάμο όπου το ζευγάρι εμφανίστηκε στην αίθουσα των δεξιώσεων τη στιγμή που ακουγόταν το “Happy” του Pharrell Williams και ήταν από τις στιγμές που μου έχουν αποτυπωθεί πιο έντονα από τη συγκεκριμένη βραδιά.

Ο πρώτος χορός των νεόνυμφων

Κάποια ζευγάρια έχουν “το τραγούδι” τους που συμβολίζει κάτι για τη σχέση ή τη γνωριμία τους. Αν δεν υπάρχει τέτοιο τραγούδι και ψάχνεις κάτι πρωτότυπο/εναλλακτικό, όχι υπερβολικά γλυκανάλατο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις μας, κάνοντας κλικ εδώ.

Ο χορός του πατέρα με την κόρη-νύφη/ Ο χορός της μητέρας με τον γιο-γαμπρό

Μια συνήθως συγκινητική στιγμή. Επειδή τα ταίρια στο χορό είναι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, ένα κλασικό και αγαπημένο τραγούδι θεωρείται ιδανικό. Για παράδειγμα Frank Sinatra, Etta James, Nina Simone ή Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα αν γίνει επιλογή ελληνικού τραγουδιού.

Η στιγμή της κοπής της γαμήλιας τούρτας

Αν η κοπή της τούρτας γίνει μόλις εισέλθει το ζευγάρι στο χώρο της δεξίωσης, τότε το τραγούδι μπορεί να είναι το ίδιο με εκείνο της εισόδου ή αν η τούρτα κοπεί μετά τον πρώτο χορό, να συνεχίσει να ακούγεται το ίδιο τραγούδι. Ιδανική επιλογή αποτελούν τα κομμάτια που είναι χαριτωμένα και μελωδικά, αυτά τα feel good τραγούδια που μας φτιάχνουν τη διάθεση μόλις τα ακούμε.

Στη διάρκεια του πάρτι

Το καθοριστικό μέρος της βραδιάς. Αν το αφήσεις πάνω στον DJ, βεβαιώσου πως πρόκειται για έναν DJ που έχεις ακούσει αρκετές φορές να παίζει και σου αρέσουν οι επιλογές του και που δεν θα ιδρώνει με τίποτα, μα με τίποτα το αυτί του όταν ο θείος Χαράλαμπος ζητήσει κι άλλο τσάμικο (εκτός αν το θέλεις κι εσύ οπότε δώσε τις ανάλογες οδηγίες). Μια πρακτική συμβουλή είναι αντί να προσπαθείς να συμπεριλάβεις όσα τραγούδια θέλεις να ακουστούν στο πάρτι σε μια λίστα, να συντάξεις μια λίστα με τα τραγούδια που δεν θα ήθελες με ΤΙΠΟΤΑ να ακουστούν στο γάμο σου.

Η ρίψη της ανθοδέσμης

Αποτελεί ένα από τα ευχάριστα στιγμιότυπα της βραδιάς (συνήθως…). Όπως είναι λογικό, δεν υπάρχει ιδανικότερο τραγούδι από το “Single Ladies” της Beyonce.

decor