fbpx
  • (+30) 6956305070
  • info@topwedding.gr

Ορχήστρα ή Dj στον Γάμο ;;;

Ορχήστρα ή Dj στον Γάμο ;;;

Δεν μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα πρέπει να «παίξει» μουσική στον γάμο σας; Το σίγουρο είναι ένα. Η μουσική μπορεί να «φτιάξει» αλλά και να «καταστρέψει» την δεξίωση ενός γάμου. Είναι η καρδιά και η ψυχή της δεξίωσης και μπορεί να στείλει τους καλεσμένους πίσω στο σπίτι τους με κουρασμένα πόδια, αλλά ευχαριστημένη καρδιά, ή με θλιμμένα πρόσωπα.

Η πραγματικότητα είναι ότι αναζητάτε έναν έμπειρο dj ή μια επαγγελματική ορχήστρα. Το να το καταφέρετε περνά από πολλά στάδια αναζήτησης μεταξύ γνωστών και φίλων, σερφάροντας στο διαδίκτυο και έχοντας τα αυτιά σας ανοιχτά για οτιδήποτε σας ικανοποιεί.

Τι τύπου διασκέδαση ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ, στο μπατζετ, στον διαθέσιμο χώρο και στην  καταγωγή των καλεσμένων σας; Έχετε ανοιχτό το μυαλό σας και σκεφτείτε ορισμένα πράγματα, πριν ξεκινήσετε. Ο τύπος της μουσικής  που θα επιλέξετε θα προσδιορίσει και τον ύφος του γάμου σας και θα τον χαρακτηρίσει. Θυμηθείτε ότι η μουσική είναι αυτό που θυμούνται περισσότερο στον γάμο οι καλεσμένοι, ίσως και περισσότερο από το φαγητό. Σκεφτείτε τι τύπος μουσικής αντανακλά καλύτερα στις προσωπικότητές σας και μπορεί να εμπνεύσει το κλίμα που θέλετε να δημιουργήσετε. Παραδοσιακό, έντεχνο, λαϊκό, 80’s. Το πως η μουσική εισάγετε από τους μουσικούς ή τον Dj, επηρεάζει τους παρισταμένους.

Ποικιλία

Είστε φαν της παραδοσιακής μουσικής, αλλά ο σύζυγός σας προτιμά την ποπ; Ανεξάρτητα από το εάν επιλέγετε μια ορχήστρα ή τον DJ, να είστε βέβαιοι ότι παίζουν αργά και γρήγορα τραγούδια, και τους παλαιούς και νέους ρυθμούς για να καλύπτουν όλα τα διαφορετικά μέλη των φιλοξενουμένων, ώστε να τους “κουνήσουν” από την καρέκλα τους.

Οικονομικά ζητήματα

Στον πόλεμο των τιμών, ένας DJ σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερα και η τιμή ποικίλει εάν είναι Σάββατο ή Κυριακή, όπως επίσης και με τα θέματα του εξοπλισμού. Μια ορχήστρα θα σας φανεί αρκετά  ακριβότερη από έναν Dj αφού θα πρέπει  να πληρωθούν και πολλά περισσότερα άτομα. Ορισμένες φορές (ελάχιστες) ένας επώνυμος DJ μπορεί να φτάσει και την τιμή μιας ορχήστρας. Η τιμή μιας μπάντας ποικίλει από τον αριθμό των ατόμων που την αποτελεί, από το πόση διάρκεια θα κρατήσει το πρόγραμμα, από την ημέρα της εβδομάδας και ίσως την χρονική περίοδο της δεξίωσης.

Χώρος

Ο χώρος που έχει ανάγκη ένας DJ είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που χρειάζεται μια ορχήστρα και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μια άποψη πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε συνεννόηση. Επίσης, πρέπει να έχετε πληροφορίες για την ικανότητα της ηλεκτρικής και μικροφωνικής εγκατάστασης του χώρου, όπως επίσης και την δυνατότητα να «παίξετε» μουσική σε μεγάλη ένταση. Πολλά παραθεριστικά ξενοδοχεία υποχρεώνονται να χαμηλώνουν την ένταση των μεγάλων ηχείων, λόγω της διαμονής των υπολοίπων φιλοξενούμενων. Πάρετε απαντήσεις για αυτές τις απορίες που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Ορχήστρα για ζωντανή μουσική;

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μια ζωντανή ορχήστρα στην δεξίωση ενός γάμου. Οι καλεσμένοι  ικανοποιούνται περισσότερο και η ατμόσφαιρα είναι πολύ περισσότερο ζεστή. Τα μουσικά γκρουπ μπορούν και «μυρίζονται» το κλίμα ανά πάσα στιγμή με αποτέλεσμα να αντιδρούν άμεσα στις διαθέσεις των καλεσμένων. Ένας καλός μαέστρος μπορεί να αισθανθεί το “γκελ” που κάνουν τα τραγούδια τους στο κοινό και ανάλογα να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα. Η ζωντανή μουσική είναι… “ζωντανή”. Εσείς και οι φιλοξενούμενοί σας θα απολαύσετε την ευχαρίστηση μιας ιδιωτικής παράστασης. Τα πάντα μπορούν να συμβούν για να βελτιωθεί το επίπεδο του  ενθουσιασμού. Οι ορχήστρες όμως δεν παύει να είναι περισσότερο ακριβές από τους DJ. Επίσης άσχετα με το πόσο καλή είναι, δεν μπορούν να έχουν το ατελείωτο ρεπερτόριο ενός DJ, που μπορεί μέσα στην δισκοθήκη του να έχει μια τεράστια ποικιλία τραγουδιών.

Dj για τη μουσική;

Μην φοβάστε τους DJ, αρκεί να μη διαλέξετε έναν ερασιτέχνη, που τις καθημερινές έχει άλλο επάγγελμα. Οι ημέρες του πυρετού της ντίσκο έχουν περάσει. Σήμερα οι DJ είναι καλλιτέχνες και προσφέρουν εκλεκτικές μίξεις τραγουδιών, προσφέροντας ρυθμούς για διάφορα μουσικά στυλ. Επίσης τα τραγούδια που παίζουν θα ακούγονται όπως ακριβώς τα γνωρίζετε, αντίθετα από προσωπικές εκτελέσεις. Ανάλογα και με τον εξοπλισμό που θα φέρει ο DJ θα χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο χώρο για να εξυπηρετηθεί, χωρίς να σας ενοχλήσει ιδιαιτέρα με την παρουσία του. Το μεγαλύτερο συν για τον DJ είναι ότι δεν υπάρχουν διαλλείματα και παύσεις, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση που χρειαστεί να γίνει μια διακοπή, θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή της ορχήστρας. Επίσης είναι οικονομικότεροι από τις μπάντες. Ένας χαρισματικός DJ μπορεί να κρατήσει το κέφι ψηλά και να ανεβάσει την διάθεση στα ύψη.

Πρέπει να θυμάστε αυτό… Θα πρέπει να δείτε ένα DJ ή μια ορχήστρα σε δράση, προτού δεσμευτείτε, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι τον τρόπο που παίζουν, εκφράζονται και λειτουργούν με το πλήθος. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό (θα πρέπει να το κάνετε δυνατό, πάση θυσία), ζητήστε  έναν κατάλογο τραγουδιών και ψάξτε τα τραγούδια που ξέρετε και αγαπάτε.

Εάν μια μπάντα σας δώσει CD για να την ακούσετε, να είστε σίγουροι ότι οι μουσικοί που ακούτε είναι οι ίδιοι μουσικοί που θα παίξουν στην δεξίωσή σας. Ολοι οι επαγγελματίες πρέπει να είναι ανοικτοί στις προτιμήσεις σας. Παραθέστε τους έναν προσωπικό κατάλογο με τις μουσικές επιθυμίες σας,  με τραγούδια που θέλετε και  ίσως το πιο σημαντικό, με κάποια “απαγορευμένα” τραγούδια. Συγκεκριμένα απαγορεύστε το άκουσμα ενός τραγουδιού, που αισθάνεστε έντονα αρνητικά στο άκουσμά του.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

decor